4 april

Vitaminas Prima Ballerina tog ännu ett Cert i Stockholm och blev Svensk champion. Eftersom hon redan har Cert i Danmark och Finland så blev hon också Dansk och Finsk champion, och därmed blev hon även Nordisk Champion.
29 mars

Vitaminas Lennei Alba fick Cert och R-Cacib i Malmö och blev därmed Svensk champion. Bra jobbat Marie!

8 mars


Vi har varit på Crufts i England, världens största hundutställning, med Bella (Vitaminas Prima Ballerina). Bella blev 3:a i Open class vilket vi är supernöjda med. Fler bilder finns i Galleri

NYHETER

29 januari 2015


Nu har även Vitaminas Dream Come True flyttat till sitt nya hem.

Vitaminas Silver Dream, Vitaminas Dream Come True & Vitaminas Milo The Dream Prince

24 januari 2015


Vitaminas Dream Come True leker i snön.

20 januari 2015

Vinna/Yukio valparna är nu 8 veckor gamla och killarna har flyttat till sina nya hem.

Vitaminas Dream Come True (tik)

Vitaminas Milo The Dream Prince (hane)

Vinnas (Noidens Diezela Silver Dream) och Yukios (Vitaminas Heroic Yukio) valpar blir 3 veckor gamla idag.

Fler bilder finns på valpsidan, där finns även bilder på Maia/Viggo-kullen.

Nu är vi 5 veckor gamla.

Vitaminas Silver Dream (hane)

Vitaminas Dream Come True (tik)

Vitaminas Milo The Dream Prince (hane)

15 december 2014

30 november 2014

24 november 2014

Vi har fått en ny valpkull!

2 november 2014

Vitaminas Sparkling Selina (till vänster) och Vitaminas Splendid Spike (till höger) 3,5 veckor.

Vinna (Noidens Diezela Silver Dream) och Yukio (Vitaminas Heroic Yukio) har blivit föräldrar till en tik och två hanar.

Maia (Noidens Heroine Heartbreaker) och Viggo (Chezzay’s Call Of Duty) har blivit föräldrar till en tik och en hane.

Dags för uppdateringar av resultat: I augusti var Bella (Vitaminas Prima Ballerina) på utställningar i Jönköping i två dagar och fick Exc, UKK2 på fredagen och EXC,CK, Btkl 3 och R-Cacib på söndagen.

8 september 2014

Marie var också där med Alba (Vitaminas Lennei Alba)och de blev UKK2 med CK på fredagen och storskrällde på söndagen med Cert, Cacib och BIM! Fantastiskt bra jobbat!

Ett par veckor senare var det dags för en trevlig tur till utställningarna på Bornholm i Danmark, och trots att min superhandler Sara inte kunde följa med och vi fick klara oss på egna ben så gick det jättebra: Bella var med ena dagen och blev Btkl 2 med Cert och R-Cacib (som blir Cacib). Vinna blev Btkl 3 med CK och R-Cert båda dagarna.

I september åkte Elise med Yukio på utställningen i Eslöv och de skötte sig lika utmärkt som alltid: Cert, CACIB och BIR. Därmed tog Yukio championatet och blev Vitaminas kennels första egenuppfödda utställningschampion!

SE UCH Noidens Heroine Heartbreaker, Maia är parad med SE UCH Chezzay´s Call of Duty, Viggo. Vi hoppas på valpar i november

Maia vet var Viggo är!

Viggo

20 juli 2014

Dags att ge sig ut i stora världen, närmare bestämt till den internationella utställningen i Kemi i Finland. Sara och Bella är ett riktigt radarpar, så de kammade hem ett finskt Cert, CACIB och blev BIR!

Efter en rekordvarm dag i utställningsringen fick alla tre jappetjejerna njuta av ett  härligt kvällsdopp i Luleälven.

Radarparet Bella och Sara

Våra "nybadade" jappetjejer

Japanska Spetsklubbens Specialutställning i Höganäs var en mycket regnig tillställning, men allt var som vanligt otroligt välordnat och allmänt trevligt.

Fyra hundar från Vitaminas kennel deltog och därmed kunde vi för första gången ställa upp med en uppfödargrupp. 4 grupper deltog och vi blev 2:a bästa uppfödargrupp med HP. Vi är så stolta, nöjda och tacksamma för alla som bidrog till de fina resultaten och den goda stämningen.

13 juli 2014

Full fart!

Vitaminas Prima Ballerina (Bella): BIM/BOS med CERT och Noidens White Zimba of Hana blev BIR, (stort grattis till Lena och Maggan).

Vitaminas Hero of My Heart (Zingo) gjorde debut i utställningsringen efter endast två dagars träning på att stå fint och att trava, vilket han aldrig har tränat förut, och han fick Excellent (otroligt bra jobbat Sara!)

Vitaminas Lennei Alba: 3:a i juniorklass med Excellent, med duktiga Ida Otterholm som handler för dagen, eftersom ägaren Marie Walderstedt hade fullt upp med en familjefest.

Vitaminas Heroic Yukio med matte Elise: 2:a bästa hane med CERT!

11 juli 2014

Bella o Sara skötte sig utmärkt idag igen på den internationella utställningen i Tvååker, Cert, CACIB & BIM!

29 juni 2014

Fina Alba (Vitaminas Lennei Alba) med lika fina matte Marie charmade både domaren och alla andra på SSUK:s utställning på söndagen i Borås. Resultatet blev 1 Ukl, BIM med CERT och slutligen BIS-2 i junior/unghundfinalen! En helt fantastisk prestation av både jappeprinsessan och matte!

Bella (Vitaminas Prima Ballerina) var också med och blev 1 Jkl, och BT3 med R-CERT.

Alba och Marie

Vår älskade lilla Bella var även med på SKK:s utställning på lördagen i Borås. Hon och Sara nådde hela vägen till BIM med CERT, så vi är supernöjda.

Dessa två jappetjejer har hunnit vara med på fler utställningar med bra resultat under våren:

Alba har varit i Norrköping 31 maj: Exc, Jkl1, Ck, BT4, R-CERT

Bella har varit i Lidköping  10 maj (men pälsen låg hemma på vardagsrumsgolvet) och hon blev Jkl 1 med Excellent. Sen var hon i Vänersborg 7 juni (med något mer päls) och blev BT 3 med CERT!

Charmtrollet Vitaminas The One And Only, har flyttat till en underbar familj på Orust och i familjen har hon flera jappekompisar.

Vi söker efter en fodervärd (bibehållen avelsrätt till en kull) till vårt lilla charmtroll (Vitaminas The One and Only) efter Maia och Akira, helst i Göteborgstrakten.

2 juni 2014

22 maj 2014

Bella

Idag blev Vitaminas Heroic Yukio 1 Ukl, CK, Bh, BIR, CERT, CACIB och BIG 4 i Hässleholm. Vi gratulerar Elise till framgångarna. Även Akira fick bra kritik och blev Bh2.

Fotograf är Per Undén

17 maj 2014

16 maj 2014

Lilla Maia/Akira prinsessan har hunnit bli 5 veckor, och kanske är hon en framtida agilitydrottning för hon har redan gjort bankoll på agilitybanan.

12 april 2014

Eftersom Vinna inte har visat dräktighetstecken så röntgade vi henne igår, och hon var tom.

27 mars 2014

23 mars 2014

Maia fick en tikvalp i måndags, både Maia och valpen mår bra.

Vitaminas Prima Ballerina (Bella) och Vitaminas Lennei Alba (Alba) är patellakontrollerade u.a.

För 3 veckor sedan parade vi Vinna (Noidens Diezela Silver Dream) med Yukio (Vitaminas Heroic Yukio) och det ser lovande ut. Valparna beräknas komma i slutet av april.

22 mars 2014

3 februari 2014

Vitaminas Heroic Yukio tog sitt 3:e CERT idag i Malmö med denna fina kritik: "20 månader hane, utmärkt storlek och proportioner, mycket tilltalande helhet, vackert maskulint huvud med bra detaljer, välkroppad, utmärkt svans ben och tassar, rör sig med drive o stablilitet, utmärkt päls, välpresenterad. 1 ungkl, 3 BH med CERT". Grattis till ännu en fantastisk prestation, Elise och Yukio.

Vi har parat Maia (Noidens Heroine Heartbreaker) med Akira (Kannibalen's I Am Aramis). Vi hoppas på valpar i början av april.

4 januari 2014

Akira                                                               Maia

Det var dags för My Dog i Göteborg i helgen.

Vitaminas Prima Ballerina, precis 9 mån fyllda, gjorde officiell debut i utställningsringen. Hon skötte sig strålande och blev Bästa juniortik båda dagarna och Cruftskvalificerad 2015.

På fredagen blev hon 2:a bästa tik och på lördagen 3:e bästa tik.

Vitaminas Prima Ballerina, "Bella"

Noidens Heroine Heartbreaker vann championklassen och blev 3:e bästa tik på fredagen. På lördagen blev hon 2:a i championklassen och 4:e bästa tik.

2/11

Noidens Heroine Heartbreaker, "Maia" 

Vi har varit på internationell utställning i Växjö och för första gången var alla tre tikarna med. Sara var som vanligt en superduktig handler och visade alla hundarna i ringen. Det blev en helt makalös dag med jättefina resultat och många glada miner både inne i och utanför ringen.

Noidens Heroine Heartbreaker, "Maia", fick CERT och CACIB, och blev BIM och CHAMPION!

Kannibalens I Am Aramis, "Akira" blev BIR, grattis!

Maia, Noidens Heroine Heartbreaker med en del av rosettskörden

Vitaminas Prima Ballerina, "Bella", blev BIR-valp (av 5 valpar).

Noidens Diezela Silver Dream, "Vinna", vann championklassen och blev Bt3 med r-CACIB. Hon ville absolut bara titta på sin matte och inte på domaren.

Vitaminas Heroic Yukio, "Yukio", och hans matte Elise var lika proffsiga som vanligt och han kammade hem sitt andra CERT idag och blev Bh2, slagen endast av hemmakompisen Akira.

11/7

Yukio (bror), Bella (syster) och Maia (mamma), efter en hel dags jobb i ringen med strålande resultat.

Vi tog en biltur söderut och passade på att besöka valpar och valpköpare. Först åkte vi till Falkenberg där Vitaminas Lennei Alba var på semester med familjen.

Sen åkte vi till Lund och hälsade på Vitaminas Heroic Yukio. Hans familj hade köpt ett hus med jättestor tomt, så där kommer han och kompisen Akira att stormtrivas.

Vitaminas Lennei Alba

Tack alla vänner för en jättetrevlig dag!

Vitaminas Prima Ballerina och Vitaminas Lennei Alba

Vitaminas Heroic Yukio

9/7

Vitaminas Heroic Yukio och Vitaminas Prima Ballerina

Vitaminas Morris the Hero med familj hälsade på oss i dag. Han är väldigt lik sin mamma, dvs en riktigt fin och snäll kille.

19/5

18/5

10/5

Igår tog Vitaminas Heroic Yukio sitt första CERT och blev 2:a bästa hane på utställningen i Hässleholm. Stort grattis till matte Elise och hennes hundar som kämpade så bra i värmen!

Nu har två av valparna, Vitaminas Lennei Alba och Vitaminas White Waterlily, flyttat hemifrån. Den tredje valpen, Vitaminas Prima Ballerina, ska bo kvar hos oss.

6/5

Idag har Maia och valparna haft besök av sin pappa Helix och hans matte Mikaela.

1/5

Nu är tjejerna drygt 6 veckor gamla.

Vi har varit och hälsat på Zingo, Vitaminas Hero Of My Heart (som vi har avelsrätt på), och hans familj. Zingo har utvecklats till en mycket stilig och charmig ung kille.

Valparna 5 veckor

Valparna är 3 veckor, fler bilder finns under Valpar

Valparna har kommit!

Det blev tre fina, pigga tjejer och Maia är så stolt över dem.

24/3

Vitaminas Heroic Yukio har varit på internationell utställning i Malmö idag. Det var hans andra utställning och han blev BIR-valp igen. Grattis Elise & Henrik!

8/3

Maia är riktigt rund om magen och om ca två veckor får vi se vad hon gömmer därinne.

Vitaminas Heroic Yukio blev BIR-valp på utställningen i Hässleholm (4 jappevalpar deltog). Stort grattis till matte och husse Elise & Henrik!

Grattis också till Kannibalen's Ps I Love You som blev BIM.

Foto: Christina Thursfield

22/1 Vi har parat Maia (Noidens Heroine Heartbreaker) med Helix (C.I.B* NORD FIN UCH NORD V-11 DK V -12 SE V -12  Chezzay's Heroic Helix) och väntar förhoppningsvis valpar i mars.

Maia och Helix

24 januari 2015

18/1 Tyvärr blev det inga valpar efter Vinna.

Copyright © All Rights Reserved

Vinterglädje

8 mars

Vi har varit på Crufts i England, världens största hundutställning, med Bella (Vitaminas Prima Ballerina). Bella blev 3:a i Open class vilket vi är supernöjda med. Fler bilder finns i Galleri